top of page

Värikkään perheen uusi koti Roihuvuoressa

Kiintokaluste-, pintamateriaali- ja keittiösuunnittelu

Roihuvuoren asunnossa tehtiin kattava huoneistoremontti. Asunnossa uusittiin kaikki kaapistot ja keittiö, säilytystilaa lisättiin kiinteällä penkillä ja syvennykseen suunnitellulla työpisteellä. Asunnon ilme ja tunnelma muutettiin asukkaiden näköiseksi harmonisella mutta persoonallisella väripaletilla. 

Vuosituhannen alussa remontoituun asuntoon haluttiin tuoda takaisin vanhan ajan henkeä. Värisuunnitelma lähti liikkeelle upeasta tapetista, josta poimittiin sävyjä ja tunnelmia muun asunnon pintamateriaaleihin. 

Kuvat: Maria Putaansuu

Punaisena lankana läpi asunnon toimii tammiviilu ja keittiön tapetista poimittu sävymaailma ja tunnelma. Maalatun oven kaveriksi on valittu samaan sävyyn maalattu 50-luvun puuvedin.

Keittiön 50-luvun tyylinen tapetti ja vetimet.jpg
50-luvun keittiön remontti.jpg
Peukaloisentie 4A, Helsinki-18.jpg
Tamminen keittioremontti.jpg
sormilaatta keittion valitilassa.jpg

Keittiön välitilaan valittiin valkoinen kapea sormilaatta. Tammista avohyllyä ja keittiötankoa koristaa asukkaiden käytetyimmät ruoanlaittovälineet.

50-luvun sininen keittiö.jpg

Keittiön kulman syvennys on oiva paikka arjen keittiölaitteille. Hyllyihin upotettu valonauha on himmennettävissä sopivan tunnelman luomiseksi.

 

Ikkunaseinän sininen kaapisto luo kauniin parin tammiviilulle ja jatkuu seinän toiselle puolelle ruokailutilan penkkinä. 

aamiaiskaappi keittiossa.jpg
ikkunapenkki istuinpehmusteella.jpg
Ruokailutilan kiinteä penkki.jpg
Ruokailutilan penkki muuttuu tarjoilutasoksi.jpg

Ruokailuhuoneen ikkunan alle teetettiin säilytystilallinen penkki, joka muokkautuu nostettavalla tasolla perhejuhlien tarjoilupöydäksi.

Olohuoneeseen valittiin lämmin ja neutraali seinäsävy, kun taas eteisessä ja makuuhuoneissa leikiteltiin murretuilla sävyillä ja tapeteilla vedensinisestä pirteään keltaiseen. Maaliraja on laskettu verhokappojen alapuolelle, jotka tällöin muuttuvat huomaamattomiksi.

 

Eteisen kömpelon liukuovikaapin tilalle teetettiin koko huonekorkeutta hyödyntävä ja perheen tarpeisiin kustomoitu tammiviiluinen kaappi. 

avotakka ja artek jakkara.jpg
eteiskaappi tammiviilu.jpg
bottom of page